Играта с прогнози на сайта futbolni-prognozi.eu има за цел освен главно за забавление. Участието е напълно безплатно и не ангажира типстърите да се регистрират или залагат в други сайтове, например онлайн букмейкъри. 

 1. Наградният фонд е 20 лв. месечно. Първо място - 20 лв. 
 2. Наградите се изплащат, само ако балансът на точките от залозите е положителен. Ако балансът на точките от залозите на участника е отрицателен или нулев, наградата не се изплаща към въпросния участник.
 3. Класирането на участниците се прави на месечна база. Класирането се формира напълно автоматично и системата затваря месеца след като е изтекъл. Например: ако сте направили прогноза в 19:00 часа на последния ден от месеца (например Март), а съответния мач започва в 02:00 часа на следващия месец (Април) то този мач се брои за Април.
 4. Всеки участник има лимит от 3000 единици за месеца, с които да залага на мачове. Всеки участник стартира с баланс от нула. Победител е този, който има най-висок баланс в края на месеца като важи и точка 2 за положителен баланс. 
 5. Можете да избирате и пишете абсолютно всеки мач, който е включен в програмата на някой от избраните от нас букмейкъри. 
 6. Ограничение за типа залог също няма стига да го има в програмата на букмейкърите със съответния коефициент. 
 7. В случай, че срещата, на която сте заложили, бъде отложена, прогнозата се анулира и залогът се връща по сметката на играча.
 8. Минималният залог е 10 единици, а максималният е 100 единици.
 9. Трябва да направите най-малко 5 прогнози в рамките на месеца, за да участвате в крайното класиране.
 10. Анализът към прогнозата трябва да отразява вашите собствени виждания за развитието и изхода на футболния мач. Не се допускат анализи копирани от други източници. Участници копирали обосновани прогнози от други източници ще бъдат дисквалифицирани.
 11. Анализът трябва да е написан на кирилица и да бъде най-малко от 80 думи, като препоръчителна дължина на един анализ е 160 думи. Също така трябва да спазвате правописните и пунктуационни правила.
 12. Всеки потребител може да се регистрира само веднъж и да участва в играта само чрез една регистрация. Участници, които имат повече от една регистрация, ще бъдат дисквалифицирани.
 13. При сгрешени мачове и/или коефициенти, които са се играли по-рано и има подадени прогнози след като е известен резултата, Администраторите на сайта ще трият прогнозите дадени към тези мачове.
 14. Минимален брой участници в играта - 10. Това е минималния брой типстъри, които са необходими за да бъде активирана наградата в играта.  
 15. Условията на играта могат да бъдат променяни по всяко време без предупреждение. 
 16. При добавяне на нови условия или при промяна на текущите ще бъде променяна датата на последна редакция на тази страница.